Više od 20.000 posjetilaca na Dječijem sajmu Banjaluka – U revijalnom programu predstavilo se 1.200 mališana

//Više od 20.000 posjetilaca na Dječijem sajmu Banjaluka – U revijalnom programu predstavilo se 1.200 mališana

Više od 20.000 posjetilaca na Dječijem sajmu Banjaluka – U revijalnom programu predstavilo se 1.200 mališana

U sportskoj dvorani Boriku okviru projekta „Proljeće u Banjaluci“, a u organizaciji RS Consulting and Trade održan je Dječiji sajam.

Na sajmu su posjetioci mogli da učestvuju u edukativnim ali i zabavnim radionicama, panel diskusijama i predavanjima, sportskim takmičenjima i mnogim drugim iznenađenjima za najmlađe.

U bogatom programu na centralnoj bini nastupila su djeca izosnovnih škola i vrtića, plesne grupe, kulturno umjetnička društva i horovi i solisti, a održane su i modne revije.

– Na ovogodišnjem Dječijem sajmu nastupilo je ukupno 1.180 djece u okviru revijalnog programa, a njihove nastupe smo podijelili u dva dana – izjavio je Aleksandar Bojat, producent Dječijeg sajma.

Revijalni program je otvoren nastupom Dječijeg vrtića Neven iz Čelinca a završen predstavom Škole glume Dea iz Banja Luke čime je zvanično sajam i zatvoren.

– Zahvaljujem se svim učesnicima programa iz Banjaluke, Čelinca i Oštre Luke koji su dali svoj doprinos u uspjehu ovog projekta, te se pravom očekujemo da ćemo u narednoj godini premašiti broj od 1.500 učesnika revijalnog program kao i da ćemo animirati sve predškolske ustanove iz regije da pokažu brojnim posjetiocima svoja znanja i vještine – istakao je Bojat.

Pažnju posjetilaca privukle su dvije predstave gosta sajma Zijaha Sokolovića.

– Predstava je nastala u Austriji u okviru Teatar projekta, gdje se pomoću glume i glumaca upozorišnoj formi djeca informišu o interesantnim životnim situacijama – naveo je Sokolović.

Organizatori Dječijeg sajma izrazili su zadovoljstvo odzivom građana. Veliki broj djece i roditelja za dva dana sajma ispratio je sve sadržaje koje je sajam nudio.

– Možemo reći da je sajam uspio, zadovoljni smo velikim brojem izlagača i više od 1.200 mališana koji su nam predstavili sve svoje talente, što na sportskom poligonu, što na bini – kazala je Verica Kalaba, portparol Dječijeg sajma.

Pored zabavnog sadržaja za mališane posebnu pažnju na ovom sajmu privukli su i izlagači na dječijem sajmu koji su došli iz BiH i regiona.

– Na sajmu je izlagalo 47 izlagača koji su predstavili proizvode namijenjene dječijoj populaciji – kazao ja Aleksandar Branković, tehnički realizator Dječijeg sajma.

– Posebno ističemo zanimljive nastupe izlagača M:tel, Mlijekoprodukt, Colorit, Lego, Bambii Bojprom koji su svojim izvanrednim nastupom privukli veliki broj posjetilaca u svojim štandovima ali ne možemo da ne pomenemo i nastupe firmi Pulse Design,Gatarić, Carnex, Union Foods, East Code, Oriflame koji su kvalitetom izloženih eksponata imali ništa manje zabilježenu posjetu. U ime organizatora sajma zahvaljujem se svim učesnicima ove sajamske manifestacije kako u izlagačkom tako i u reviljalnom dijelu koja je prikazanim programom opravdala zadane ciljeve. Nagrada je stigla u vidu velike posjete sajmu gdje je izlagački, revijalni i stručni program sajma pogledalo preko 20.000 posjetilaca. Kao organizatori manifestacije posebno smo ponosni na program stručnog predavanja iz oblasti prava djeteta, dječije i socijalne politike, zatim zdrave ishrane kao i najnovijih saznanja iz pedijatrije koji su posjetioci nagradili svojim prisustvom što je u poslednje vrijeme na sajamskim manifestacijama prava rijetkost -naveo je Branković.

By | 2019-06-06T11:54:02+00:00 6 јуна, 2019|Novosti|0 Comments

About the Author: