VIII REGIONALNI SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA “KOZARSKA DUBICA 2018”

/, Uncategorized/VIII REGIONALNI SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA “KOZARSKA DUBICA 2018”

VIII REGIONALNI SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA “KOZARSKA DUBICA 2018”

VIII Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kozarska Dubica 2018“ će se održati 28. i 29. septembra 2018. godine u kompleksu sportske dvorane u Kozarskoj Dubici, u organizaciji „RS Consulting and Trade“ doo Banja Luka, dok su suorganizatori Kozarska Dubica i Područna Privredna komora Banja Luka.

Ova manifestacija okupiće brojne domaće  i strane privredne subjekte, ekonomske stručnjake, članove regionalnih i državnih privrednih komora, gradonačelnike i načelnike gradova Republike Srpske, Bosne i Hercegovine , zvanične predstavnike prijateljskih gradova, kao i domaće zvaničnike i inostrane doplomate.

 

Regionalni sajam privrede od osnivanja bilježi konstantan rast izlagača iz svih privrednih oblasti, a namjera nam je da u narednim godinama specijalizujemo sajam na izlagače iz oblasti:

  1. Električne energije (kogeneracija, obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost i rudarstvo);
  2. Građevinarstvo (materijali i konstrukcije za građenje i izvođači radova);
  3. Poljoprivreda (kooperantska poljoprivredna proizvodnja);
  4. Poslovne zone (investicioni potencijali regije);
  5. Turizam (banjski turizam kao šansa lokalnog razvoja).

 

Centralne teme Sajma za 2018. godinu su investicioni projekti energetskog sektora i sektora rudarstva, kao i Zelene investicije, regionalni energetski projekti kroz regionalnu saradnju, regionalno napredovanje, poslovni sastanci kompanija cijelog regiona, saradnja po modelu JPP (javno-privatno partnerstvo). Obnovljivi izvori energije i ubrzani razvoj tržišta energije iz biomase, ali i energetska efikasnost, kao i novi pristup problematici finansiranja projekata i ESCO ugovori, biće aktuelne sajamske teme.

Paralelno sa ovim sajmom održaće se sajam poljoprivrede na kome će se izlagači tj. poljoprivredni proizvođači i lokalne zajednice upoznati sa trenutni projektima i dostupnim sredstvima za razvoj agrara i poljoprivrede kao grane privrede uopšte.
Predviđeni su i aktuelni stručni prateći i konferencijski programi, uz mogućnost učešća izlagača na temu razvoja poslovnih zona i privlačenja investicija u lokalne zajednice banjalučke regije.

By | 2018-06-15T06:29:30+00:00 4 јуна, 2018|Novosti, Uncategorized|0 Comments

About the Author: