Uspješno održan VIII Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kozarska Dubica 2018“

/, Uncategorized/Uspješno održan VIII Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kozarska Dubica 2018“

Uspješno održan VIII Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kozarska Dubica 2018“

Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kozarska Dubica 2018“ 28. i 29. septembra okupio je brojne domaće i strane privredne subjekte, ekonomske stručnjake, članove regionalnih i državnih privrednih komora, gradonačelnike i načelnike gradova Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, zvanične predstavnike prijateljskih gradova, kao i domaće zvaničnike i inostrane diplomate.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić otvoro je Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kozarska Dubica 2018“, na kojem je izlagalo više od 100 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

„Ovo je dobra privredna manifestacija sa znatnim brojem izlagača, kojih ima više od 100 iz različitih oblasti – poljoprivrede, turizma, prehrambene industrije, hemijske industrije i drugih“, rekao je Mirjanić.

On je dodao da Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „narasta i po strukturi izlagača i po obimu“.

„Značajno je to što se upravo sučeljavaju svi izlagači iz različitih oblasti i uspostavljaju poslovne odnose i kontakte, razmjenjuju iskustva oko primjene novih tehnologija i tehnika u proizvodnji, a biće održana i predavanja i rasprave na teme koje mogu unaprijediti sajamske sadržaje“, dodao je Mirjanić.

On je naglasio da je veoma važno da sajamske manifestacije ovakve vrste postanu mjesto gdje se privrednici dogovaraju i uspostavljaju poslovne odnose, te se predstavljaju javnosti.

„To je suština sajmske manifestacije kao tržišne institucije“, rekao je Mirjanić i dodao da sajam u Kozarskoj Dubici pokazuje da je privreda u Srpskoj u zamahu.

Prema njegovim riječima, vidi se da mjere koje Vlada već godinama preduzima, stvarajući ambijent za privređivanje, daju efekta.

Osmi Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kozarska Dubica 2018“ je održan pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Srpske, Vlade RS, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosta BiH i načelnika Kozarske Dubice. Organizator Sajma je „RS Consulting and Trade“ doo Banja Luka, a suorganizator Opština Kozarska Dubica.

 

By | 2019-06-17T08:33:19+00:00 20 октобра, 2018|Novosti, Uncategorized|0 Comments

About the Author: