Uspješno održan IX regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Prnjavor 2019“

/, Uncategorized/Uspješno održan IX regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Prnjavor 2019“

Uspješno održan IX regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Prnjavor 2019“

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je Deveti regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma u Prnjavoru. Deveti Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma održao se u organizaciji konsultantske kuće iz Banjaluke „RS Consulting Trade“ i opštine Prnjavor. Na sajmu se predstavilo 90 izlagača iz oblasti, privrede, poljoprivrede i turizma.

Svi sajamski izlagači i gosti imali su priliku da se upoznaju o privrednim potencijalima opštine Prnjavor, da čuju sve o dosadašnjem razvoju prnjavorske privrede i pozitivnim primjerima iz prakse, ali i da uspostave poslovne kontakte sa drugim privrednicima i učesnicima sajma.

U okviru sajamske postavke u posebno izdvojenom prostoru pod nazivom „Prnjavorska kuća“ izložen je širok asortiman unikatnih proizvoda ovog kraja.

Premijer Višković je pohvalio organizaciju Sajma istakavši da je značajno što su u 90 odsto slučajeva prisutni domaći izlagači, a data je šansa i malim domaćinstvima, ljudima koji se bave kućnom radinošću da pokažu šta rade.

„Sajam je prilika da na jednom mjestu imate i velike i male izlagače, iako su svi ljudi koji rade i zarađuju za sebe i svoju porodicu veliki. Svaki proizvođač je bitan, vrijedan pažnje i Vlada Republike Srpske će dok god budem premijer biti generalni sponzor ovog sajma u Prnjavoru jer vidim da je atmosfera prava domaćinska, topla, ljudska“ , rekao je Višković. Otvaranju sajma prisustvovali su ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

 

Pokrovitelj sajma je predsjednik Vlade Republike Srpske, a podršku sajmu dali su i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo privrede i preduzetništva, „Elektrokrajina“ Banjaluka, „Elektroprivreda Republike Srpske“, Investiciono-razvojna banka Srpske, „Milijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice“, Spoljnotrgovinska komora BiH i ergela „Vučijak“.

 

 

By | 2019-03-30T10:27:37+00:00 30 марта, 2019|Novosti, Uncategorized|0 Comments

About the Author: