Uspješno održani „Sajamski dani Gradiška 2023“

//Uspješno održani „Sajamski dani Gradiška 2023“

Uspješno održani „Sajamski dani Gradiška 2023“

Najveća privredna manifestacija u gradu pod nazivom „Sajamski dani Gradiška 2023.“ održana je u okviru kompleksa Arena Gradiška 28. i 29. Aprila 2023. godine. Ovogodišnja sajamska manifestacija sa više od 100 izlagača obuhvatila je sajam privrede, poljoprivrede, turizma, obrazovanja i zapošljavanja i bila je izuzetna prilika da se u Gradu Gradiška okupe istaknuti privrednici i privredni subjekti iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine ali i zemalja okruženja i to Hrvatske, Srbije, Mađarske, Austrije,  Crne Gore i Turske.

Organizaciju ovog privrednog događaja od izuzetnog značaja za grad ali i čitavu regiju obezbjedila je kompanija RS Consulting and Trade d.o.o. Banja Luka u saradnji sa Gradom Gradiška na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske.

Dvodnevnu manifestaciju „Sajamski dani Gradiška 2023.“ svečano je otvorio gradonačelnik Zoran Adžić koji je istakao da je upravo ovakva privredna manifestacija bila nephodna gradu, a koja će biti od velikog je značaja za sve privrednike u gradu jer predstavlja odličnu osnovu za uspostavljanje novih poslovnih poznanstava, partnerstava kako bi se kreirale nove mogućnosti poslovne saradnje. Takođe gospodin Adžić je izrazio želju da ova manifestacija postane tradicionalna  po čemu će grad postati prepoznatljiv u čitavoj Republici Srpskoj.

U okviru pozdravnog obraćanja svim privrednicima i gostima Sajamskih dana obratio se i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić koji je istakao da ovo ministarstvo posvećuje posebnu pažnju manifestacionom turizmu putem kojih dodatno mapira Gradišku i Republiku Srpsku, na mapi privrednih i turističkih centara.

„Sajamski dani Gradiška 2023.“ su okupili 100 izlagača na ukupnoj površini od 5.000 m2 savremenog izlagačkog prostora, od čega je 2.000 m2 unutrašnjeg, a 3.000 m2 vanjskog izložbenog prostora na kome su se predstavili najsavremeniji proizvodi i usluge iz oblasti poljoprivrede, konditorske industrije, industrije za preradu voća i povrća, mljekarske industrije, mesno prerađivačke industrije, industrije pića, elektroindustije, metaloprerađivačke industrije, građevinarstva, alata i elektronike.

Vanjski izložbeni prostor bio je rezervisan za predstavljanje najsavremenije mehanizacije i opreme u poljoprivredi uz poseban osvrt na predstavljanje subvencija Vlade Mađarske za nabavku nove mehanizacije.

Po mišljenju mnogih, prva velika sajamska manifestacija u Gradu Gradiška u potpunosti je ispunila očekivanja. Energija koja je proizašla, kao i reakcije i zaključci, relevantan su pokazatelj opravdanosti održavanja ove privredne manifestacije koja će u narednim godinama biti sve uspješnija.

 

By | 2023-07-20T08:06:28+00:00 20 јула, 2023|Novosti|0 Comments

About the Author: