Uspješno održana prva po redu konferencija mladih preduzetnika „Mladi projektuju budućnost biznisom“

//Uspješno održana prva po redu konferencija mladih preduzetnika „Mladi projektuju budućnost biznisom“

Uspješno održana prva po redu konferencija mladih preduzetnika „Mladi projektuju budućnost biznisom“

Dana 7.6. 2023. godine u u prostorijama Privredne komore RS u Banjoj Luci, u organizaciji Gradske razvojne agencije CIDEA i kompanije RS Consulting and Trade Banja Luka u saradnji sa Zanatsko-preduzetničkom komorom održana je prva po redu konferencija mladih preduzetnika pod sloganom „Mladi projektuju budućnost biznisom“.

Prisutnim preduzetnicima i predstavnicima vlasti obratio se Draško Stanivuković, gradonačelnik grada Banja Luka, kao i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, dr Nenad Stevandić, naglasivši da je ova konferencija savršena prilika za jačanje svijesti o značaju dodatnog unapređenja poslovnog ambijenta kojim će se prije svega, omogućiti ostanak mladih ljudi u Banjaluci i dati prilika da vlastite ideje pretoče u stvarnost: “Grad Banjaluka je savršen primjer lokalne zajednice koja pruža sistematsku podršku preduzetnicima ne samo na početku poslovanja u vidu podsticaja i savjetovanja, nego je to kontinuiran proces s ciljem da se preduzetništvo održi”.

Tokom konferencije mladim preduzetnicima je predočeno kako da svoje poslovne ideje sprovedu u djelo te kako se kreiranjem neophodnih mjera podrške stvara i bolji ambijent za poslovanje samostalnih preduzetnika. Prisutnima su predstavljeni i primjeri uspješnih preduzetnika iz lokalne zajednice.

– Mladi koji se odluče da budu preduzetnici su hrabri, a mi ćemo ih dodatno u tome podsticati i pružati potrebnu podršku. Banjalučki preduzetnički ekosistem ima podršku gradskih, republičkih i obrazovnih institucija. Kreiran je podsticajan poslovni ambijent, a mladim preduzetnicima su na raspolaganju mentorska mreža te finansijska i podrška u početnim fazama razvoja poslovnih koncepata – izjavio je Neven Stanić, direktor Gradske razvojne agencija Banja Luka.

Pod okriljem konferencije upriličena je panel-diskusija koju je vodio prof. dr Saša Petković, osnivač Centra za projektni menadžment i preduzetništvo Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci.  „Preduzetništvo u Banjaluci kroz institucionalnu i finansijsku podršku“, kao i tet-a-tet razgovor s uspješnim mladim preduzetnikom Stefanom Krnetom, osnivačem najuspješnijeg startapa jugoistočne Evrope, DWELT-a Banjaluka.

Prisutnima su se predstavili Violeta Đukić, studentkinja i pobjednica 6. The Business idea pitchinga u 2023. godini za poslovni model Litle Champion, Bojan Vuković, preduzetnik i menadžer Udruženja poslodavaca IKT sektora – Business Spska, Rajko Lajić, pomoćnik ministra Privrede i preduzetništva Republike Srpske, Drago Gverić, direktor Inovacionog centra Banja Luka, Aleksandar Antunović, osnivač startapa Antecna, Danijel Tepšić, osnivač Mania marketing, Jovana Cvijanović, mlada preduzetnica, Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banja Luka, Aleksandra Simić-šef odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj grada Banja Luka.

Veoma zanimljiv i konstruktivan bio je i finalni panel pod nazivom  “Preduzetništvo između prepreka, izazova i mogućnosti” a jedna od panelistica bila je i  Žana Arsić, predsjednica Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

By | 2023-07-20T09:12:52+00:00 20 јула, 2023|Novosti|0 Comments

About the Author: