Usluge

/Usluge
Usluge 2017-11-27T18:53:41+00:00

Izrada biznis planova
Specijalizovani smo za izradu svih vrsta poslovnih planova, kako za procjenu isplativosti poslovne ideje, dobijanja kredita u banci, tako i za privlačenje potencijalnih investitora i druge potrebe.

Analiza i istraživanje tržišta
Pri donošenju strateški važnih odluka, najbitnije je pravilno istražiti tržište, od samog planiranja i organizacije, tako i do same implementacije istraživanja. Za vas vršimo odabir najpogodnije metode istraživanje, kao i kreiranja anketnih upitnika, elektronske obrade podataka i analize dobijenih rezultata.

Analiza i optimizacija poslovanja
U svakoj fazi poslovanja firme postoji dovoljno prostora za unapređenje i optimizaciju poslovanja. Da bi se povećala efikasnost i produktivnost poslovanja, neophodno je unutar tima identifikovati kritične procese  i načine na koje se oni mogu unaprijediti i automatizovati. Kvalifikovani smo da Vam pružimo  kvalitetnu analizu i prijedloge optimizacije poslovanja.

Upravljanje korporacijama
Prelazak preduzeća iz manjeg u korporaciju je težak i stresan period koji zahtijeva specifična menadžerska znanja i vještine. Naš tim stručnjaka će vam dati savjet kako podići efikasnost upravljanja na viši nivo, prije svega kroz bolje razumijevanje menadžerskih alata i rješavanje situacionih problema.

Likvidacija i stečaj
Ukoliko je vaša firma došla do faze u kojoj je potrebna likvidacija ili stečaj, kao i program restrukturiranja, kod nas možete zatražiti sve pravne i privredne savjete tokom tog procesa ili nam u potpunosti prepustiti upravljanje cjelokupnim procesom.

Savjetovanje za strane investitore
Nudimo sve vrste privrednih savjetovanja za strane investitore. Kod nas možete pronaći određene pakete usluga u okviru kojih nudimo sve potrebne informacije kako biste se upustili u investiranje.

Pribavljanje finansijskih sredstava kod finansijskih institucija
U okviru segmenta finansijskog savjetovanja možete zatražiti naše usluge pribavljanja finansijskiih sredstava kod finansijskih institucija kao i sve relevantne informacije vezane za ovaj segment poslovanja.

Restrukturisanje duga javnih institucija, preduzeća
Ukoliko vam je potrebno restrukturisanje duga, bilo javnih institucija ili preduzeća, kod nas možete zatražiti privredne savjete, kao i pomoć tokom cjelokupnog procesa, od njegovog početka do finalne realizacije.

Naplata loših plasmana
Ne znate kako da naplatite loše plasmane? Uz naše konsultantske usluge, zatražite savjete i pomoć pri naplati loših plasmana i riješite ovaj segment poslovanja vaše firme.

Preuzimanje imovine i naplata u izvršnom postupku
Kroz naše konsultantske usluge možete efikasno i brzo riješiti problem preuzimanja imovine i naplate u izvršenom postupku. Mi ćemom se pobrinuti da čitav postupak bude izvršen na vrijeme i uz posvjećenost i profesionalnost usluge.

Upravljanje rizicima
Pravilno upravljanje rizicima je najbolji način da svoje poslovanje zadržite na visokom nivou i unaprijedite u dobrom smjeru. Saznajte koji su sve načini pravilnog upravljanja rizicima koje možete da iskoristite.

Procjena vrijednosti
Naši savjetnici i ovlašćeni  vještaci ekonomske struke su tu da izvrše optimalnu procjenu vrijednosti imovine, te da vam pomognu da je na najbolji način finansijski predstavite.

Dokapitalizacija
Uvećajte kapital i proširite poslovanje svoje firme  uz našu  stručnu pomoć. Povjerite nama provođenje cijelog procesa dokapitalizacije.

Direktni porezi
U okviru našeg segmenta „Poresko savjetovanje“ možete dobiti sve informacije o direktnim porezima, načinima njihovog plaćanja, procesu oporezivanja i slično.

Indirektni porezi
Potrebne su vam informacije o indirektnim porezima? Vršimo savjetoovanje o ovoj grupi poreza, načinima njihovog obračunavanje, te samom procesu oporezivanja u BiH.

Zaštita pravnih interesa u poreskom postupku
Kada dođe do poreskog postupka, izuzetno je bitno zaštititi pravne interese tokom njegovog trajanja. Upravo kod nas možete saznati sve o ovom postupku, kao i o načinima zaštite pravnih interesa u poreskom postupku.

Optimizacija poreskih obaveza
Ukoliko niste sigurni na koji način optimizovati poreske obaveze, prepustite to našem timu stručnjaka. Tu smo da za vas odredimo oprimalne načine oporezivanja.

Osnivanje privrednih društava
U okviru segmenta „Pravno savjetovanje“ zatražite sve informacije o osnivanju privrednog društva, pravne i zakonske regulative i pomoć pri izradi dokumentacije.

 Promjena pravne forme privrednih društava
Ukoliko vam je potrebna promjena pravne forme privrednog društva, kod nas možete zatražiti usluge pravnog savjetovanja kojim vam možemo pomoći da na brz i jednostavan način dođete do željenog cilja.

Priprema svih vrsta ugovora
Potrebna vam je priprema ugovora? Zatražite pomoć kod nas! Naša služba pravnog savjetovanja vrši usluge pripreme svih vrsta ugovora u skladu sa vašim zahtjevima.

Konverzija potraživanja u osnovni kapital
Niste sigurni kako da potraživanje konvertujete u osnovni kapital? Potražite pomoć kod nas! Uslugom pravnih savjeta, možete riješiti problem potraživanja i lako i efikasno ga konvertovati u osnovni kapital.

Prinudna kupovina i prinudna prodaja akcija
Našli ste se u situaciji kada vam je potrebna prinudna kupovina ili prinudna prodaja akcija? Olakšajte sebi odluku. Naš tim stručnjaka će vam pomoći da izvršite kupoprodaju brzo, efikasno i lako!

Organizovanje sistema korporativnog upravljanja u privrednom društvu
Pravilno organizovan sistem korporativnog upravljanja u privrednom društvu će vam pomoći da izbjegnete mnoge probleme. Upravo zbog toga je potrebno da iskusni stručnjaci iz ove oblasti pravilno naprave sistem, kako bi preduzeće dobro funkcionisalo.

Savjetovanja u vezi sa zaštitom konkurencije
Konkurencija je vrlo bitan segment samog poslovanja, jer pravilno iskoristite podatke koje vam ona daje možete brzo i lako unaprijediti svoje poslovanje. Upravo zato nudimo savjetovanje iz oblasti zaštite konkurencije koje će vam pomoći da pravilno razmotrite sve podatke.

Postupci spajanja i akvizicija
Proces spajanja i akvizicije je jedan od ključnih strateških poteza kojim možete unaprijediti svoje poslovanje ili ga u potpunosti degradirati. Upravo zbog toga je potrebno da se posavjetujete sa stručnim timom kako biste ovaj postupak izvršili u skladu sa željenim ciljevima.