/3. Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2023“
3. Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2023“ 2022-08-17T06:19:19+00:00

3. Međunarodni sajam turizma „Banjaluka 2023“ održaće će se od dana 10. do 12.03.2023. godine u Tržnom centru „Delta Planet“ u Banjoj Luci. Organizator sajma je „RS Consulting and Trade“ d.o.o. Banja Luka, a suorganizator Grad Banjaluka.

Sajam turizma „Banja Luka 2023“ tradicionalno se održava po treći put u Banjoj Luci i okupit će više od 100 domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Turske, i drugih zemalja.

Turizam  je prirodna i istinska potreba koja upravo sada u ovo vrijeme, na prostorima grada Banja Luke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, cijelog regiona, doživljava svoj puni smisao, gdje turizam kao grana privrede postaje važan temelj izgradnje novih vrijednosti i odnosa među ljudima, koji će biti zasnovani na razvoju ekonomije, i boljeg života ljudi na ovim prostorima. Zato je turističkim radnicima i turoperatorima potreban sajam turizma, kao mjesto okupljanja, razmjene informacija i ponuda, te prezentacije turističkih potencijala i proizvoda. Izgradili su se novi i proširili raniji kapaciteti u banjama, lječilištima, ljetnim i zimskim turističkim centrima i gradovima, nacionalnim parkovima. Dovedeni su u funkciju aerodromi, preko kojih u sve većem broju dolaze turisti iz cijelog svijeta na naše prostore, gdje se sreću istočna i zapadna civilizacija.

Iz Banja Luke se danas leti u mnoge evropske destinacije, a iz Evrope nam dolaze turisti koji su zainteresovani za destinacije na kojima nisu nikad bili , da uživaju u novim turističkim ponudama, atraktivnim kulinarskim specijalitetima, jelima i pićima sa suncem obasjanim njivama i plantažama. Ljudima koji plijene svojom jednostavnošću i šarmom. U Banjoj Luci živi preko 200.000 stanovnika a ovom prostoru gravitira oko pola miliona stanovnika.

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec